Indoor draadloze netwerken vaker geleverd door derde partijen

22 april 2016

InBuilding_Solutions_featureIndoor draadloze netwerken worden steeds vaker uitgerold door derde partijen en niet door operators of netwerkleveranciers. Dit blijkt uit een recent rapport van de marktonderzoekers van ABI Research.

Uit het onderzoek blijkt dat steeds meer bedrijven of gebouweigenaren zelf het heft in handen nemen als het gaat om het leveren van indoor-netwerkdekking binnen bedrijfsgebouwen. In plaats van dat zij operators of netwerkleveranciers hiervoor inschakelen, laten zij het over aan derde gespecialiseerde partijen of doen het zelf. Op dit moment hebben dit soort partijen 43 procent van dit marktsegment in handen, maar dat groeit naar 54 procent in 2020. Operators hebben nu 47 procent in handen en netwerkleveranciers 10 procent.

Vraag van de klant
Belangrijkste reden voor de groei van het aantal privé-initiatieven van bedrijven of het inschakelen van gespecialiseerde partijen voor indoor-dekking is dat bedrijven deze vorm van mobiele toegang tegenwoordig net zo gewoon beschouwen als elektriciteit, water en gas. Daarnaast wordt een goede indoor-dekking ook als essentieel geacht voor de bedrijfsvoering, aldus de onderzoekers. Bedrijven willen daarom graag de volledige controle hierover hebben en dit netwerk, vaak een Distrubuted Antenna System (DAS)-netwerk, zelf beheren of laten beheren door een gespecialiseerde partij.

Advertenties