Nederlandse bedrijven gebruiken vaker mobiele devicebeheer-toepassingen

21 april 2016

4_mobile_industry_predictions_for_2014Nederlandse bedrijven zijn in het afgelopen jaar vaker toepassingen voor het beheer van mobiele devices, mobile device management, (MDM) gaan gebruiken. Dit constateren de specialisten van Computer Profile.

 

Volgens het onderzoek van de marktonderzoekers naar de zakelijke smartphonemarkt () blijkt dat Nederlandse bedrijven steeds meer maatregelen nemen om de groei van het aantal mobiele devices in goede banen te leiden. Uit de recente cijfers blijkt dat ongeveer 17 procent van de onderzochte bedrijven met 50 of meer medewerkers MDM- toepassingen gebruikt. In 2015 lag dit percentage nog 3 procent lager op 14 procent.

Penetratie_MDM

Vooral grotere bedrijven
Vooral de grotere bedrijven lijken sop hun locaties steeds meer MDM-toepassingen te gebruiken. Vooral gebruiken multinationals deze toepassingen. Bijna een derde van de locaties in dit segment gebruikt, aldus Computer Profile, een MDM-toepassing. Kleinere bedrijven gebruiken dit soort toepassingen minder. In het onderzoek geeft slechts een op de tien bedrijven met tussen de 50 en 250 medewerkers aan een MDM-toepassing te gebruiken.

Marktaandelen leveranciers
De in Nederland meest gebruikte MDM-oplossingen komen, aldus het rapport, van leverancier MobileIron. Het marktaandeel van deze aanbieder is net iets minder dan een kwart van het totaal. Op de tweede plaats komt de Airwatch-oplossing van VMware. De derde plaats, 10 procent marktaandeel, wordt gedeeld door aanbieders als Blackberry, Apple en Citrix.

Advertenties