Europese telco’s werken samen tegen cybercriminaliteit

13 april 2016

mobile_security400Verschillende Europese telecomoperators, waaronder KPN, en de belangenvereniging voor de telecomindustrie ETIS hebben de handen ineengeslagen voor het bestrijden van cyberdreiging.

 

Een aantal Europese telecomoperators, KPN, Proximus, Swisscom en A1 Telekom Austria, gaan zich gezamenlijk actief inzetten in het bestrijden van cybercriminaliteit. Dit onder de vlag en met hulp van het CERT-SOC Telco Network van de belangenorganisatie ETIS. Belangrijkste doel van de samenwerking is het verder professionaliseren van de onderlinge gegevensuitwisseling over cyberdreiging. Het samenwerkingsverband moet een grotere efficiëntie creëren en de kwaliteit van de inlichtingen over werkelijke dreigingen verhogen. Dit samenwerkingsverband moet daarnaast de basis leggen voor een groter samenwerkingsverband met meerdere Europese telecomoperators.

Platform voor efficiency
In samenwerking met het Nederlandse TNO hebben deze telco’s een platform ontwikkeld om de realtime uitwisseling van inlichtingen over cyberdreiging te automatiseren. Met dit platform kunnen de deelnemers aan het samenwerkingsverband gestandaardiseerde, geautomatiseerde en realtime-inlichtingen over dreigingen en de snelheid waarmee dit gebeurt.

Advertenties