Home > Branchenieuws > Zakelijke tabletverkoop groeit gestaag

Zakelijke tabletverkoop groeit gestaag

12 april 2016

telecomaanbieder-mag-geen-06-nummer-voor-tablet-gebruikenDe verkoop van tablets voor zakelijk gebruik groeit de komende jaren op een gestaag tempo. Dit stellen onderzoekers van Strategy Analytics in een recent onderzoek naar de zakelijke tabletmarkt.

 

Volgens het onderzoek van de marktspecialisten groeit de zakelijke tabletmarkt tussen 2015 en 2020 jaarlijks met 6 procent. Tegen 2020 gaan er dan ongeveer 110,2 miljoen zakelijk gebruikte tablets over de toonbank. De belangrijkste reden voor de groei van de zakelijke verkoop van tablets is, aldus de specialisten, dat het bedrijfsleven de tabelt meer omarmt. Vaak is tegenwoordig de tablet een belangrijk hulpmiddel op de werkvloer en neemt de druk op de IT-afdelingen van bedrijven toe om BYOD meer te accepteren. Ook hebben deze afdelingen tegenwoordig vaker de juiste hulpmiddelen en policies in huis om veilig gebruik van tablets op de werkvloer te verzekeren.

Andere factoren

Andere factoren die een rol spelen bij het toenemende gebruik van tablets zijn onder meer een betere beveiliging, toegewijde grootzakelijke apps en altijd beschikbare connectiviteit. Robuuste designs en ondersteuning voor accessoires zorgen ten slotte ook voor meer acceptatie van tablets binnen de zakelijke markt.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws