Berg Insight: M2M-markt stijgt wereldwijd

11 april 2016

m2m-simcityHet mondiale aantal mobiele M2M-verbindingen nemen de komende jaren flink toe. Dit stellen de marktspecialisten van Berg Insight in een recent onderzoek. Ook mobiele operators profiteren hiervan.

Uit het onderzoek van de marktexperts blijkt onder meer dat in de hele wereld in 2015 het aantal M2M-verbindingen met 23 procent is toegenomen. Eind vorig jaar telden de experts een totaal van 265,2 miljoen M2M-verbindingen. De komende vijf jaar zal deze lijn zich blijven doorzetten. Tegen 2020 zijn er wereldwijd meer dan een miljard M2M-lijnen, aldus Berg Insight. Dit betekent de komende vijf jaar een jaarlijkse gemiddelde groei van 22,9 procent. Oost- Azië is de grootste m2M-markt met 90,4 miljoen M2M-abonnementen. West-Europa en Noord-Amerika volgen met respectievelijk 59 miljoen en 52,5 specifieke M2M-abonnementen.

Meer omzet voor operators
De groei van het aantal M2M-abonnementen betekent ook dat mobiele operators steeds meer profiteren van dit soort speciale mobiele verbindingen. De mobiele operator met de meeste M2M-verbindingen is China Telecom met een totaal van 46,2 miljoen aansluitingen. Andere grote mondiale m2M-spelers zijn Vodafone en AT&T, beide ongeveer 21 miljoen aansluitingen, en China Unicom en Verizon met tussen de 13 en 14 miljoen aansluitingen. Vodafone en Verizon boekten ongeveer tussen de 150 en 200 miljoen dollar omzet uit M2M-verbindingen. Dit kan, aldus de experts, de komende vijf jaar toenemen tot een miljard dollar.

Advertenties