Home > Branchenieuws, Breedband, Consumenten, Internet, Internet of Things, Nederland, OTT, Telecomstandaarden, Vast breedbandinternet, Vaste telefonie, WiFi > Nederlandse energieleverancier gaat vaste telecomdiensten leveren

Nederlandse energieleverancier gaat vaste telecomdiensten leveren

6 april 2016

De Nstructured-data-nle-logoederlandse energieleverancier Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) wil haar eindgebruikers telecomdiensten als telefonie, breedbandinternet en televisie gaan aanbieden. Het bedrijf wil hiermee de concurrentie aangaan met de bestaande operators die alles-in1-pakketten aanbieden.

Uit de persverklaring van het energiebedrijf blijkt dat het telecomdiensten wil gaan aanbieden aan zijn eindgebruikers via het netwerk van KPN. Volgens het energiebedrijf kan het alles-in-1-pakketten goedkoper aanbieden dan de huidige operators door slim in te kopen en veel eindgebruikers te hebben. Ook stelt NLR dat het over weinig overhead beschikt, in tegenstelling tot wat het de telecommastodonten noemt. In vijf jaar tijd wil NLE 10 procent van de Alles-in-1-markt in handen hebben. Het gaat hierbij dan om ongeveer 5 miljoen huishoudens. Als energieleverancier wist het bedrijf in 10 jaar tijd 7 procent van de energiemarkt te veroveren. De vraag is natuurlijk of de NLE zijn beloftes waar kan maken. Het moet onder meer rekening houden met de prijzen die KPN voor zijn wholesale-diensten berekent. Aan deze prijzen kan de leverancier natuurlijk niet tornen.

Opschudden van de markt
De energieleverancier wil de concurrentie op de alles-in-1-markt aangaan omdat het, zoals het zelf zegt, ‘traditionele, ingedutte markten wil opschudden.’ De NLE zeg dat wat is gebeurd op de mobiele telecommarkt, ook kan gebeuren op de markt voor vaste telecomdiensten. Het vergelijkt daarbij het aanbieden van een vast alles-in-1-pakket met het leveren van een kuubje gas. Daarnaast ziet de aanbieder mogelijkheden nu woningen steeds vaker een gesloten energiesysteem gaan worden en dat allerlei apparatuur binnen woningen steeds vaker via het Internet of Things (IoT) met het internet worden verbonden. Het bedrijf wil dit faciliteren en natuurlijk ook meeprofiteren van de opkomst van het IoT.

Beschikbaarheid diensten
Wanneer de NLE precies gaat starten met het aanbieden van de vaste telecomdiensten is nog niet bekend. Eerst wordt de dienst getest onder de eigen medewerkers. Ook zijn de prijzen van de diensten nog niet bekend. Wel geeft het bedrijf aan dat afnemers naast het Alles-in-1-pakket ook nog standaard een WiFi-versterker krijgen die het WiFi-signaal binnenshuis moet versterken.

Advertenties