Omzet markt voor small cells blijft toenemen

4 april 2016

smallcell1De mondiale omzet uit small cells blijft stijgen, zo concluderen de marktsepcialisten van IHS-Infonetics. Het meest lucratief is het segment van outdoor small cells.

 

In het onderzoek constateren de marktspecialisten dat de mondiale markt voor small cells het afgelopen jaar, in vergelijking met 2014, met dubbele procent toenam. In 2015 gingen er wereldwijd 1,4 miljoen small cells over de toonbank, een groei van 44 procent ten opzichte van 2014. De meeste small cells werden in China afgezet. Daardoor voerde ook de Aziatisch-Pacifische regio de wereldranglijst aan als het gaat om verkopen van small cells. Deze regio had afgelopen jaar een marktaandeel van 68 procent. Tegen 2019 moet de hele wereldwijde markt voor small cells zijn doorgegroeid naar een omzet van meer dan 2 miljard dollar. Ondanks de goede cijfers voor de verkoop binnen het small cells-egment en de toegenomen groei, geven de marktexperts wel aan dat deze groei nog klein is vergeleken met die van apparatuur voor mobiele 2G en 3G RAN-netwerken. Dit segment boekte in 2015 maar liefst een omzet van 22 miljard dollar.

2016-IHS-1H16-Small-Cell-Equipment-Forecast-Chart

In- en outdoor small cells
De onderzoekers stellen in hun onderzoek veder dat er, als het huidige tempo doorgaat, er dit jaar meer small cells voor indoor-toepassingen worden uitgerold dan outdoor-toepassingen. Volumes binnen dit segment nemen toe en operators zoeken voor deze toepassingen steeds meer plug-and-play-toepassingen om de uitrol te vergemakkelijken. Indoor small cell-toepassingen lijken steeds meer op WLAN-units. Toch zal met outdoor small cell-segment, ondanks minder verkochte units, toch meer omzet gaan opleveren dat het indoor-segment. Belangrijkste reden hiervoor is dat outdoor small cells duurder zijn dan indoor cells. Outdoor small cells hebben daarnaast veel weg van mobiele basisstations, gezien de omvang en energiebehoefte.

Advertenties