Smart home devices in trek in West-Europa

1 april 2016

Schermafbeelding 2016-03-31 om 10.02.25Slimme devices voor thuissituaties worden dit jaar steeds meer in West-Europese huishoudens  met een breedbandverbinding toegepast. Dit concluderen de marktspecialisten van Park Associates in een onderzoek onder huishoudes in Duitsland, Frankrijk, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

 

Uit het onderzoek blijkt dat huishoudens met een breedbandverbinding in West-Europa steeds vaker van plan zijn om slimme home devices aan te schaffen. In de komende 12 maanden is 33 procent van deze huishoudens van plan een dergelijk device aan te schaffen. In de onderzochte vier grote West-Europese landen heeft op dit moment al 9 procent van de huishoudens met een breedbandverbinding tenminste een slim home device in huis. Ongeveer 10 procent heeft al een slim home control-systeem.

Schermafbeelding 2016-03-31 om 10.05.13
Redenen
De belangrijkste reden voor de groeiende vraag naar slimme home devices is, aldus het onderzoek, de groeiende beschikbaarheid van mass market slimme home devices. Daarnaast zijn deze devices ook op steeds meer punten verkrijgbaar, zoals bij beveiligspecialisten, telecomwinkels en andere retail. Dit geldt, aldus Park Associaties, voor zowel mass market-producten als meer custom made producten.

Advertenties