Phablet-gebruikers willen graag uitgebreide multimediatoepassingen

25 maart 2016

Huawei-Ascend-Mate-phabletEindgebruikers van smartphones met extra grote schermen, phablets, kiezen vaak deze toestellen om betere multimedia-ervaringen te krijgen en hun mobiele productiviteit. Dit concluderen marktspecialisten van Strategy Analytics in een rapport.

 

Uit de onderzoeksresultaten komt onder meer naar voren dat de voornaamste motieven voor de aanschaf van een phablet, een smartphone met een schermgrootte van meer dan 5,5-inch, een betere tekstduidelijkheid, mobiel video kijken, web browsen en productiviteit zijn. Een andere belangrijke reden voor de aanschaf van een phablet is in veel gevallen een langere batterijduur. Eindgebruikers van phablets gebruiken daarnaast hun toestel drie keer zolang als eindgebruikers van gewone smartphones.

Geaccepteerde nadelen
De onderzoekers van Strategy Analytics geven wel aan dat phabletgebuikers wel bepaalde gebruiksnadelen accepteren. Vooral is dat natuurlijk de grootte van het device dat soms ongemakkelijk is. Daarnaast kunnen er, aldus de onderzoeksresultaten, nog verbeteringen aan phablets worden aangebracht. Hierbij gaat het dan voornamelijk om zaken als verbeteringen aan de user interface en het toetsenbord om de eindgebruikerervaring te kunnen verbeteren.

Advertenties