Home > Branchenieuws > Eurocommissaris Oettinger: Meer verticale investeringen nodig in 5G

Eurocommissaris Oettinger: Meer verticale investeringen nodig in 5G

24 maart 2016

europe-broadband-internetEurocommissaris Gunther Oettinger voor de Digitale Economie roept verticale sectoren op om meer te investeren in het ontwikkelen van hoogwaardige en supersnelle mobiele technologieën, zoals 5G. In een recent interview met website Mobile World Live noemt hij deze technologie vitaal voor de concurrentiepositie van de Europese Unie.

In het interview waarschuwt de eurocommissaris dat verticale sectoren binnen de EU niet te lang moeten wachten met het investeren in mobiele technologieën als 5G. Wanneer zij dit niet doen, lopen zij het risico het onderspit te delven tegen internationale concurrenten. Volgens hen kan iedere economische sector worden gedigitaliseerd. Daarom is het voor deze sectoren uitermate belangrijk dat zij beschikken over de beste en snelste, al dan niet mobiele, verbindingen. Met de komst van 5G in de nabije toekomst, wordt het daarom voor hen essentieel dat zij hierin gaan investeren.

Partnership-programma ook belangrijk
De deelname van de verticale economische sectoren binnen de Europese Unie aan het ontwikkelen van 5G is ook belangrijk voor de verdere uitbouw van het 5G Infrastructure Public Private Partnership (5G PPP)-programma van de EC. Dit publiek-private samenwerkingsverband is speciaal in het leven geroepen om de ontwikkeling van 5G binnen de EU te bevorderen. Het gaat hierbij vooral om onderzoek, projecten, het vaststellen van standaarden en investeringen in deze technologie. Oettinger heeft zich ten doel gesteld om in 2020 binnen de EU de eerste 5G-netwerken actief te hebben.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws