Home > Branchenieuws > Onderzoek: Contentmigratie naar nieuwe smartphones lastiger uit te voeren

Onderzoek: Contentmigratie naar nieuwe smartphones lastiger uit te voeren

23 maart 2016

Indonesia BlackBerryHet migreren van content van oude naar nieuwe smartphones wordt steeds lastiger. Dit blijkt uit onderzoek van 451 Research i n opdracht van mobiele specialist Synchronoss Technologies. Eindgebruikers moeten steeds langer wachten voordat een migratie is voltooid.

 

Uit het onderzoek blijkt dat mobiele eindgebruikers in de Verenigde Staten in totaal 4,5 miljoen uur kwijt zijn geraakt aan het overbrengen van content van oude naar nieuwe smartphones. Dit betekent ongeveer 187.500 dagen, 414 jaar of 7,3 miljoen verspeelde menselijke leeftijden.

Oorzaken wachttijden
Volgens de onderzoekers ligt de voornaamste oorzaak van deze lange wachttijden in hoeveelheid data die eindgebruikers op hun oude telefoons hebben en dat zij deze migraties voornamelijk laten uitvoeren in telecomwinkels bij de aanschaf van een nieuw device. De onderzochte Amerikaanse eindgebruikers hebben gemiddeld 10,8 GB aan data op hun oude devices staan. Aangezien 59 procent een nieuwe smartphone in een fysieke winkel aanschaft, verzoeken veel van deze eindgebruikers, 23 procent, de transfer op deze locatie meteen uit te voeren. Dit overbelast de interne WiFi-netwerken, waardoor de wachtduur oploopt. Volgens Synchronoss Technologies is de beste oplossing hiervoor om cloudgebaseerde back-up- en transfersystemen te gebruiken.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws