Onderzoek: WiFi-technologie 802.11ad WiGiG vaker toegepast

22 maart 2016

wigig storyUit onderzoek van de marktexperts van Strategy Analytics blijkt dat het aantal devices met de nieuwste ultrasnelle 802.11ad- of WiGiG-technologie dit jaar flink gaat toenemen.

 

In hun onderzoek verwachten de marktexperts dat de markt voor ultrasnelle WiFi, via de 802.11ad-technologie in 2016 flink toeneemt. Zij geven niet precies aan om hoeveel devices het dit jaar zal gaan, maar wel dat deze zullen groeien. Dit is vooral te danken aan afspraken op technologisch gebied, zoals interoperabiliteit, tussen chipsetfabrikanten van WiFi-toepassingen Qualcomm en Intel. Hierdoor zouden met deze WiFi-chipsets uitgeruste devices zonder problemen met elkaar moeten samenwerken. De experts zien de toepassing van 802.11ad-WiFi de komende vijf jaar vooral plaatsvinden in smartphones en tablets in voornamelijk het high-end segment.

Toepassingen WiFi 802.11ad
De nieuwe standaard maakt ultrasnelle WiFi-verbindingen mogelijk tussen devices en netwerken, maar ook tussen devices onderling. Belangrijke toepassingen voor deze technologie zijn onder meer wireless docking, toegang tot clouddiensten en –omgevingen, 4K video screen mirroring van een draagbaar device naar een groter scherm, verbindingen met draadloze Virtual- en Augmented Reality-headsets, point-of sale downloaden van films en front- en backhaul voor small cell-toepassingen binnen netwerken.

Advertenties