iGR: Mondiaal mobiel dataverkeer blijft maar toenemen

16 maart 2016

Mobile-Data-Plan-UsageUit onderzoek van de marktspecialisten van iGR blijkt dat de komende vier jaar et mondiale mobiele dataverkeer nog steeds flink blijft groeien. Vooral door het aanbod van steeds meer diensten en de upgrades van de netwerken.

Volgens het rapport van de marktonderzoekers groeit het wereldwijde mobiele dataverkeer de komende vier jaar, tot 2020, nog steeds flink. Ging in 2015 wereldwijd ongeveer 2,5 miljoen Terabyte (TB) per maand aan data over mobiele netwerken, tegen 2020 verwachten zij dat dit is toegenomen tot 39 miljoen TB per maand. Een enorme toename dus.

Oorzaken
De experts van iGR stellen dat voor deze explosieve groei verschillende oorzaken zijn te noemen. Mobiele eindgebruikers gebruiken hun devices voor steeds meer activiteiten en toepassingen, zoals downloaden, het streamen van muziek en video, OTT-diensten, videobellen, social mediagebruik en VoIP of VoLTE. De soort activiteit, inclusief duur van de activiteit en hoe vaak het wordt gebruikt, per dag, maand of week, dragen bij aan de toename van het mobiele datagebruik, aldus iGR. Zowel in volwassen als in opkomende markten gaat het mobiele dataverkeer de komende vier jaar toenemen, zo stelt het rapport verder. De belangrijkste katalysatoren hiervoor zijn de uitrol van nieuwere mobiele netwerken, zoals 3G in opkomende markten en upgrades naar LTE en LTE-A in volwassen markten. Ook de dalende prijzen van smartphones en de trend voor in de cloud opgeslagen consumenten data dragen bij aan de toename van het mobiele dataverkeer, aldus de onderzoekers.

Advertenties