Zakelijke smartphonemarkt blijft toenemen

14 maart 2016

mobile-messaging-01mms-021414Het aantal wereldwijd verkochte smartphones blijft wereldwijd groeien. Dit stellen de marktonderzoekers van Strategy Analytics in een recent onderzoek. Privegebruikte smartphones voor zakelijke doeleinden blijven binnen de zakelijke markt toch nog wel het meeste voorkomen.

 

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat in de periode 2015-2020 het aantal verkochte smartphones voor de zakelijke markt stijgt van 392 miljoen exemplaren naar een totaal van 606 miljoen. De grootste markten voor zakelijk gebruikte en verstrekte smartphones zijn die van China en de Verenigde Staten. Beide landen nemen de elft van het mondiale aantal zakelijke smartphones voor hun rekening.

BYOD blijft impact hebben
Gedurende de komende vijf jaar zal de verkoop van zakelijk gebruikte devices die van persoonlijke gebruikte overtreffen met jaarlijks 9,2 procent. Dit komt doordat, zo stellen de experts, omdat veel bedrijven nog worstelen met goede gebruiksvoorwaarden van persoonlijke apparatuur op de werkvloer of BYOD. Voor de nabije toekomst verwachten dat BYOD de  voornaamste achtergrond zal zijn van alle zakelijk gebruikte toestellen.  Daarnaast zal tegen 2020 bijna de helft van de in Noord-Amerika verkochte smartphones een persoonlijk device zijn die tot op een bepaald niveau voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt. De BYOd-verkopem in Azië zuilen meer dan een kwart van het totale volume in die regio gaan bedragen. Maar dit volume zal drie keer zijn dan dat in Noord-Amerika, aldus de telecomexperts in hun onderzoek.

Advertenties