Google breidt MVNO-project Project Fi uit

11 maart 2016

Schermafbeelding 2016-03-10 om 09.37.52Google gaat zijn MVNO-project Project Fi verder uitbreiden en biedt nu in de Verenigde Staten meer eindgebruikers de telecomdienst aan.

 

Volgens de onderzoeksgigant zijn de eerste experimenten met het MVNO-project Project Fi uitstekend verlopen, zodat nu een volgende stap kan worden gezet. Moesten eindgebruikers in de Verenigde Staten in eerste instantie worden uitgenodigd om de mobiele dienst te gebruiken, is dit nu vervallen. Nu kan iedereen in de Verenigde Staten overschakelen naar Project Fi. Daarnaast gaat Google de dienst aanbieden in combinatie met een Nexus-smartphone voor een vast bedrag per maand. Daarnaast boekte het project veel succes met roaming. Voor roaming in het buitenland rekent de MVNO van Google geen extra kosten voor telefonie en data in meer dan 120 landen. Ook zijn vooral data-only sims erg populair.

Werking MVNO

Met Project Fi introduceerde de internetgigant in de maand van april van vorig jaar zijn eerste mobiele MVNO-dienst. De dienst gebruikt daarbij de netwerken van alle grote Amerikaanse mobiele operators en van publieke WiFi-toegangspunten. Flexibiliteit is hierbij het belangrijkste, aldus Google. De dienst zoekt altijd de beste verbinding, of via een LTE-verbinding van een mobiele operator of via een publiek WiFi-netwerk. Deze verbinding verandert dus constant, met de fysieke beweging door de openbare ruimte van de eindgebruiker. Inmiddels maakt al 50 procent van de eindgebruikers verbinding met publieke WiFi-hotspots, aldus Google. Daarnaast maakt Project Fi altijd verbinding met twee mobiele zendmasten met LTE in plaats van de gebruikelijke enkele verbinding.

Advertenties