VoLTE cruciaal voor ontwikkeling VoIP-en IMS-markt

9 maart 2016

VoLTE-e1450120550807De omzet van de mondiale markt voor VoIP- en IMS-apparatuurmarkt is in 2015 weer flink toegenomen. Dit berekenden de marktexperts van IHS-Infonetices in een onderzoek. Vooral VoLTE is een grote katalysator.

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat de wereldwijde markt voor VoIP- en IMS-toapssingen in 2015 weer is gegroeid.. In het vierde kwartaal van vorig jaar groeide deze markt, ten opzichte van Q3 2015, met 3 procent naar 1,4 miljard dollar. In heel 2015 groeide dit, vooral voor operators populaire, marktsegment met 31 procent naar een totaal van 5,5 miljard dollar.

VoLTE belangrijkste katalysator

De onderzoekers stellen dat de groeiden uitrol van VoLTE , en in iets mindere mate VoWiFi, de belangrijkste katalysator is achter de groei van de markt voor VoIP- en IMS-toepassingen. Vooral de groei van de VoLTE-markt in de EMEA-regio en in de Aziatische-Pacifische regio droeg hieraan bij, aldus de experts. Veel Chinese en Indiase operators hebben deze dienst uitgerold. In de maand januari van 2016 zijn er bij ongeveer 48 operators wereldwijd commerciële VoLTE-diensten actief. Daarnaast plannen eveneens 48 operators, 23 in Azië–Pacific, 20 in Europa en 5 in de Verenigde Staten een uitrol van VolTE-diensten.

Gedetailleerde apparatuursegmenten
De onderzoekers geven in hun onderzoek ook nog een overzicht van de resultaten uit de verschillende apparatuursegmenten. De voornaamste omzet, 65 procent, werd gerealiseerd uit de verkopen van IMS-apparatuur. Segmenten als Session Border Controllers (SBC’s), voice application servers en apparatuur voor IMS Core-toepassingen. Leveranciers die van de verkoop sterk profiteerden zijn Ericsson, Alcatel-Lucent, Huawei, ZTE en Broadsoft.

Advertenties