Amerikaanse consument geïnteresseerd in combinatie WiFi en mobiel

7 maart 2016

WIFI-005Het merendeel van de Amerikaanse eindgebruikers van vaste breedbanddiensten is geïnteresseerd in een mobiel abonnement in combinatie met WiFi. Dit stellen de marktonderzoekers van Park Associates. Toch zijn er ook nadelen.

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat ongeveer 70 procent van de Amerikaanse consumenten met een vaste breedbandverbinding geïnteresseerd is in een mobiel abonnement g in combinatie met WiFi-diensten. De consumenten zijn hierin geïnteresseerd als zij denken daarmee kosten te besparen. Dit soort diensten kunnen een alternatief vormen voor de bestaande 3G/4G-diensten en mobiele eindgebruikers zijn altijd op zoek naar de beste dekking, de snelste breedbandtoegang en het abonnement met de meeste waarde, zo stellen de experts in hun rapport. Mobiele operators moeten daarom uitkijken voor mogelijk bedrijven die hier op instappen; de disruptors.

Angst voor hacken
Het percentage eindgebruikers dat geen mobiele dienst in combinatie met WiFi wil, ligt we hoog; op 30 procent. Als voornaamste reden voor hun weigering voeren deze respondenten aan dat zij bang zijn dat zij via WiFi eenvoudiger kunnen worden gehackt. Daarnaast geeft nog eens 40 procent aan dat zij met hun huidige mobiele abonnement tevreden zijn. Ook hebben zij geen interesse uit meer praktische zaken, zoals het constant moeten zoeken naar een geschikte WiFi-hotspot en de ervaring van gaten in de publieke WiFi-dekking.

Advertenties