Home > Branchenieuws, Consumenten, Mobiele devices, Mobiele diensten, Mobiele technologie, Mobiele toepassingen, Nederland, Onderzoek, Tablets > Telecompaper: Tabletbezit huishoudens groeit langzamer

Telecompaper: Tabletbezit huishoudens groeit langzamer

4 maart 2016

tablet2De groei van het tabletbezit in Nederlandse huishoudens groeit minder snel. Dit blijkt uit de laatste kwartaalcijfers over 2015. Wel trad in Q4 2015 een verdubbeling van het tabletbezit op in vergelijking met drie jaar gelden, aldus de specialisten.

 

Uit het onderzoek van de telecomexperts over het vierde kwartaal van 2015 blijkt dat, ten opzichte van Q2 2012, het tabletbezit in Nederlandse huishoudens is verdriedubbeld. Inmiddels beschik twee derde van deze huishoudens, 67 procent, nu over ten minste een tablet. Dit zijn ongeveer 5,2 miljoen huishoudens. In 42 procent van deze huishoudens werd een tablet gebruikt. Een kwart had twee tablets of meer in bezit. Wel stellen de marktspecialisten dat de groei van het Nederlandse tabletbezit niet meer zo hard groeit als voorheen. Dit bevestig een beetje de mondiale trend, op basis van de tabletverkopen, die al enige tijd wordt gesignaleerd.

 

chart

Gebruik van tablets
De onderzoekers van Telecompaper keken in hun onderzoek ook specifiek naar het gebruik van de tablets. De tablets worden in de Nederlandse huishoudens voornamelijk gebruikt voor het bezoeken van webpagina’s, gaming en social media. Dames met een tablet gebruiken dit device vaker dan mannen voor gaming en social media. Daarnaast gebruiken bezitters van een iPad gemiddeld vaker voor internet surfen. Tablets van Samsung worden vaker gebruikt voor gaming. Kinderen gebruiken tablets vaak voor spelletjes, het kijken en streamen van video en voor surfen op het internet.

Advertenties