Home > Branchenieuws, Mobiele devices, Nederland, Onderzoek, Tablets, Zakelijke markt > Nederlandse zakelijk gebruikte tabletmarkt lijkt verzadigd

Nederlandse zakelijk gebruikte tabletmarkt lijkt verzadigd

2 maart 2016

telecomaanbieder-mag-geen-06-nummer-voor-tablet-gebruikenDe markt voor zakelijk gebruikte tablets lijkt op dit moment verzadigd. Dit constateren de marktexperts van Computer Profile in een onderzoek naar de tablet- en pc/laptopmarkt.

 

 

Uit het onderzoek van de specialisten blijkt 28 procent van de Nederlandse bedrijven met 50 of meer medewerkers zakelijk tablets te gebruiken. In vergelijking met 2014 is dit hetzelfde gebleven. De onderzoekers constateren hieruit dat, na een explosieve groei van het zakelijk tabletgebruik in het Nederlandse bedrijfsleven door onder meer de komst van de iPad, de groei van dit gebruik nu wel voorbij is. Het aantal locaties dat op dit moment zakelijk tablets gebruikt, is in verhouding gelijk met 2014.

Installed_base_tablets

Marktaandelen zakelijke tablets
Op het gebied van marktaandeel van zakelijk tabletgebruik, voert Apple met de iPad natuurlijk nog steeds de ranglijst aan. Het marktaandeel van de iPad in Nederlandse bedrijven, aldus Computer Profile, is 73 procent. Dit is wel een daling ten opzichte van begin 2014 toen het aandeel nog op 76 procent lag. De specialisten hebben in het afgelopen jaar wel een sterke stijging geconstateerd van het zakelijk gebruik van Microsoft-tablets. Het marktaandeel van de Surface Pro-tablets in Nederland ligt nu op 9 procent, aldus het onderzoek.

Advertenties