Onderzoek: Android nog steeds meest aangevallen in 2015

29 februari 2016

android-virus-malware-headerAndroid is nog steeds het meeste me malware aangevallen mobiele besturingssysteem. Dit concluderen de specialisten van beveiligingsspecialist G DATA in hun jaarverslag over mobiele malware van 2015.

Uit het rapport van de beveiligingsspecialist blijkt dat het aantal bedreigingen voor op Android gebaseerde mobiele devices in 2015 is verdubbeld ten opzichte van 2014. In het afgelopen jaar zijn er maar liefst  2,3 miljoen malwarebedreigingen voor het mobiele besturingssysteem getraceerd. Een jaar eerder lag dit cijfer nog op 1,584.129 nieuwe Android-bedreigingen. Voor dit jaar verwachten de specialisten dat het malware-cijfer opnieuw gaat stijgen.

Mogelijke oorzaken
Als belangrijkste oorzaak van de toename van de Android-malware stellen de experts dat het aantal smartphones met dit besturingssysteem ook in 2015 weer flink is toegenomen. In West-Europa had, aldus G DATA, in 2015 63 procent van de smartphonegebruikers Android als besturingssysteem. Ook het gebruik van smartphones voor internetbankieren en mobiel betalen zou, aldus het rapport, bijdragen aan een toename van de malware. Een andere mogelijke oorzaak is de toename van het Internet of Things (IoT) waarvoor smartphones een steeds belangrijkere schakel vormen. De experts verwachten dat door deze ontwikkelingen in 2016 er nog meer geavanceerde malware in omloop komt.

Advertenties