Facebook investeert in de ontwikkeling van 5G

23 februari 2016

51092007.cmsFacebook gaat actief zich bemoeien met de ontwikkeling van 5G en de hiervoor benodigde hoogwaardige telecomnetwerken. Dit maakte CEO Mark Zuckerberg bekend tijdens het Mobile World Congress 2016 in Barcelona.

 

 

Een contentpartij met hoge mobiele datastromen die actief zich gaat bemoeien met de aanleg van hoogwaardige mobiele netwerken en de standaard 5G. Voor veel mobiele operators moet dit een droom zijn, maar het wordt nu realiteit. Sociale netwerksite Facebook gaat dit nu juist doen (). Tijdens MWC 2016 kondigde het bedrijf aan actief te gaan investeren in het ontwikkelen van de mobiele technologie 5G en de daarbijhorende hoogwaardige telecomnetwerken. Op deze manier moeten deze telecomnetwerken voldoen aan hoogwaardige 5G-diensten als virtual reality, mobiele video en andere diensten. Het project krijgt de naam Telecom Infra Project (TIP).

 

12755256_10156637028485455_70185777_o

Samenwerking
Facebook gaat niet alleen zijn plannen binnen TIP uitvoeren. De social mediagigant gaat hierbij samenwerken met chipfabrikant Intel en Nokia. Zij gaan samenwerken op drie specifieke terreinen; toegang, backhaul en kernnetwerken en –netwerkbeheer. Ook de mobiele operators Deutsche Telekom en SK Telecom gaan in het project participeren. Op basis van open source-standaarden gaan de leden van TIP componenten en ontwerpen leveren om netwerkexpansie te faciliteren, ongeacht welke leverancier de netwerkelementen levert. Dit gaat specifiek gelden voor die gebieden die economisch minder interessant zijn. De drie basisoprichters van TIP komen binnenkort met een eerste referentiekader aan ontwerpen en de deelnemende mobiele operators gaan helpen bij het vaststellen en uitrollen van deze technologie.

Advertenties