Negen grote mobiele operators gaan samenwerkingsverband aan

19 februari 2016

2016.02.16-Digital-LifeNegen grote wereldwijde mobiele operators gaan samenwerken in de Partnering Operator Alliance. Doel van de samenwerking is het uitbreiden van markten wereldwijd en het leveren van betere diensten aan eindgebruikers.

 

De nieuwe alliantie bestaat uit negen grote operators uit de hele wereld. De partners van de Partnering Operators Alliance zijn BT, Deutsche Telekom, Reliance Jio Infocomm Limited, Millicom, MTS, Orange, Rogers, TeliaSonera en TIM. Samen hebben de negen deelnemers ongeveer een miljard eindgebruikers in 80 landen. Belangrijkste doel van de alliantie is het verstevigen van elkaars markten, het mogelijk maken van uitbreiding naar markten waar ook partners werkzaam zijn en het gezamenlijk leveren van de beste innovatieve producten en diensten aan de eindgebruikers.

Samenwerking
De negen leden van de alliantie gaan om hun doelen te bereiken in eerste instantie vooral best parctices met elkaar uitwisselen. Het gaat hierbij vooral om hoe partners het beste voorstellen naar de markt kunnen brengen, samenwerking in het ontdekken van andere partners of derde partijen en het uitwisselen van komende trends en diensten binnen de groep. De alliantie heeft in eerste instantie al samenwerkingsverbanden met 30 derde partijen. De alliantie gaat zich zowel richten op ontwikkelingen in de consumenten-, als zakelijke markt.

Advertenties