Home > Branchenieuws, Clouddiensten, Consumenten, Hosted Telefonie, Onderzoek, Security en Privacy, VoIP, Zakelijke markt > Onderzoek: VoIP-telefoons vallen eenvoudig te hacken

Onderzoek: VoIP-telefoons vallen eenvoudig te hacken

18 februari 2016

voip-phone-plant-disVoIP-telefoons zijn kwetsbaar en eenvoudig te hacken. Dit blijkt uit recent onderzoek naar de beveiliging van VoIP-telefoons door de beveiligingsexpert Paul Moore.

 

Uit het specialistische onderzoek blijkt dat zakelijke VoIP-telefoons helemaal niet veilig zijn tegen kwaadwillenden. De VoIP-telefoons zijn eenvoudig te hacken. Doordat VoIP-telefoons het internet gebruiken om te bellen, laten ze, aldus de onderzoekers, een deur openstaan die het kwetsbaar maakt vooraanvallen van buitenaf. In combinatie met de vaak slechte beveiliging van zakelijke netwerken, wordt het hierdoor voor kwaadwillenden kinderspel om de VoIP-telefoons te hacken en kwaadaardig in te zetten.

Schermafbeelding 2016-02-15 om 16.40.12

Spoofing meest gebruikte tactiek
In een demonstratie laat de beveiligingsspecialist zien dat met spoofing het beste resultaat kan worden geboekt. Een werknemer wordt naar een malafide website gelokt waarvandaan vervolgens malware op de VoIP-telefoon wordt geïnstalleerd. De hackers kunnen vervolgens de VoIP-telefoon overnemen of zelfs van meerdere telefoons binnen een zakelijke omgeving. Deze toestellen kunnen vervolgens worden ingericht dat zij automatisch naar premiumdiensten bellen of kunnen, aldus het onderzoek worden afgeluisterd.

Advertenties