GSMA komt met richtlijnen voor IoT-beveiliging

11 februari 2016

IoT_Security_Hero_prDoor de groei van het Internet of Things (IoT) worden beveiliging en privacy voor deze toepassingen steeds noodzakelijker. De brancheorganisatie voor de telecomindustrie GSMA komt nu met een aantal richtlijnen.

De brancheorganisatie voor de telecomindustrie komt met een aantal richtlijnen om beveiligings- en priavcyproblemen rondom het Internet of Things (IoT) te kunnen regelen. De noodzaak hiervoor ligt, aldus de brancheorganisatie, in het feit dat het IoT-ecosysteem, -devices en –toepassingen op dit moment sterk groeien. De brancheorganisatie ziet op dit moment al het aantal cyberaanvallen op IoT-toepassingen toenemen en vindt dat directe actie dus is geboden.

Samenwerking
De richtlijnen zijn ontwikkeld in samenwerking met de industrie en geven aanbieders van IoT-diensten en het bredere IoT-ecosysteem praktische adviezen om beveiligings- en privacyproblemen tegen te gaan. De GSMA vindt dat beveiliging en privacy vanaf het ontwerp binnen het IoT moeten worden toegepast. Dit biedt dan uiteindelijk vertrouwde en betrouwbare diensten waar eindgebruikers wat aan hebben, aldus de GSMA.

Advertenties