Smartphonegebruik India hoger dan in de Verenigde Staten

9 februari 2016

mobile_user_at_airport_apIndia is onlangs dat van de Verenigde Staten voorbijgestreefd met het gebruik van smartphones en vormt nu de grootste smartphonemarkt ter wereld. Dit blijkt uit onderzoek van de analisten van Counterpoint Research.

 

 

De telecomanalisten stellen in hun onderzoek dat India nu de grootste smartphonemarkt, wat betreft eindgebruikers, ter wereld is en daarbij de Verenigde Staten voorbijgestreefd.  In het afgelopen jaar groeide de Indiase smartphonemarkt met 23 procent tot ongeveer 100 miljoen verscheepte smartphones. Wat betreft gebruik, zijn er nu in India meer dan 220 miljoen actieve eindgebruikers. De onderzoekers stellen dat het land nog veel potentieel heeft, omdat de smartphonepenetratie in het land nog onder de 30 procent ligt.

Schermafbeelding 2016-02-04 om 14.31.32

 

Meer keus 
in merken
De groei van de Indiase smartphonemarkt leidt ook voor eindgebruikers tot meer keus, zo stellen de onderzoekers van Counterpoint Research verder. Inmiddels zijn er meer dan 150 smartphonemerken op de Indiase markt actief. Dit komt niet alleen door de groei van het aantal smartphonegebruikers, maar ook door initiatieven van de Indiase overheid als Make in India en Digital India. Ongeveer de helft van het aantal in India verkochte smartphones is in eigen land gefabriceerd, stellen de consultants. Het ging hierbij vooral om merken als Micromax, Intex en Lava. Het eerste merk kan goed concurreren met bijvoorbeeld Samsung, terwijl de overige twee interne Indiase merken het erg goed doen in het sub-100 dollar segment.

Advertenties