Mondiale vijfde plek voor Nederlandse 4G-dekking

8 februari 2016

4g-phone-mrt.2015Nederland neemt op de mondiale ranglijst een vijfde plek in als het gaat om het hebben van een goede 4G-dekking. Dit blijkt uit onderzoek van de netwerkonderzoekers van Open Signal.

 

 

Uit het wereldwijde onderzoek van de specialisten blijkt dat de 4G-dekking in Nederland zich goed kan meten met landen in de rest van de wereld. In Nederland is er nu, dankzij vier 4G-netwerken, een landelijke dekking van gemiddeld 83 procent. In de maand september van het vorig jaar was dit nog 80 procent. Van de Nederlandse netwerken scoort het 4G-netwerk van KPN het beste met een gemiddelde landelijke dekkingsgraad van 86 procent. Vodafone Nederland heeft een gemiddelde 4G-dekkingsgraad van 85 procent, T-Mobile 84 procent. Het vierde 4G-netwerk in ons land, dat van Tele2, komt op dit moment uit op een landelijke dekkingsgraad van 70 procent.

Gemiddelde downloadsnelheden
De onderzoekers keken ook naar de gemiddelde 4G-downloadsnelheden van de betreffende mobiele operators in Nederland. Hierbij komt T-Mobile, met een downloadsnelheid van gemiddeld 30 Mbps, als beste uit de bus. Tele2 neemt met 23 Mbps de tweede plek in. KPN  is derde met een gemiddelde snelheid van 22 Mbps en Vodafone Nederland noteert eveneens 22 Mbps. De cijfers van Tele2 waren nog niet bekend. In heel Nederland is de gemiddelde downloadsnelheid 23 Mbps en ons land neemt hiermee op de mondiale ranglijst een tiende plaats in.

Overige landen

Het onderzoek geeft aan dat, wereldwijd gezien, Zuid-Korea de wereldranglijst aanvoert als het gaat om 4G/LTE-dekking. De lokale mobiele operator LGT laat een gemiddelde landelijke dekking van 99,6 procent zien. Het land met de hoogste gemiddelde downloadsnelheid is Singapore met een snelheid van 37 Mbps.

Advertenties