Vodafone Nederland en Liberty Global onderzoeken Nederlandse fusie

3 februari 2016

11192Vodafone Nederland en kabelgigant Liberty Global, de eigenaar van het recent gefuseerde Ziggo, voeren gesprekken met elkaar om wellicht tot een fusie van de activiteiten te komen.

 

De fusiegesprekken zijn gisteren bevestigd door Vodafone Nederland. Het gaat hierbij, aldus de woordvoerder, uitsluitend om gesprekken over bundeling van de activiteiten in Nederland. Eerder waren er al geruchten dat Vodafone Group internationaal met Liberty Global wilde fuseren.

Geen redenen aangegeven
Uit de verklaring van Vodafone Nederland blijkt niet waarom beide partijen overwegen te gaan samenwerken of zelfs te fuseren. Dit kan uit synergievoordelen zijn, maar ook uit andere overwegingen. De mobiele activiteiten van Vodafone Nederland vormen een mooie aanvulling op de kabelactiviteiten van Liberty Global in Nederland; in dit geval via Ziggo. Hierdoor zou er, naast nu KPN al heeft, een tweede landelijk vast- en mobiel netwerk ontstaan. Beide partijen zijn daarnaast goed voor een gecombineerde omzet van 80 miljard dollar per jaar en 115 miljard dollar aan marktwaarde. Wordt vervolgd.

Advertenties