Home > Branchenieuws > Ovum: Aantal LTE-abonnementen groeit gestaag door

Ovum: Aantal LTE-abonnementen groeit gestaag door

1 februari 2016

LTED32Het wereldwijd aantal LTE-abonnementen groeit de komende vijf jaar, tot 2020, gestaag door. Dit stellen marktspecialisten van het Britse Ovum in een recent onderzoek. Volgens hen gaat de groei van LTE veel sneller dan met eerdere mobiele technologieën het geval was.

 

In hun onderzoek constateren de experts dat inmiddels er wereldwijd al meer dan 1 miljard LTE-abonnees zijn. Voor de komende vijf jaar, tot 2020, groeit het aantal LTE-abonnees wereldwijd flink. Tegen 2017 zal het aantal abonnees, aldus het rapport, zich verdubbelen en in 2018 zelfs verdriedubbelen. Belangrijkste oorzaak hiervan is, aldus de specialisten van Ovum, het goedkoper worden van smartphones en het wordt steeds moeilijker om te functioneren zonder mobiele breedbanddiensten. Tegen 2020 zullen abonnees met alleen een 2G-verbinding echt een uitzondering gaan vormen. Tegen die tijd zullen 3G en 4G wereldwijd 85 procent van alle mobiele abonnementen voor hun rekening nemen, aldus het onderzoek.

Snelle ontwikkeling

De onderzoekers stellen in hun rapport verder dat de adoptie van LTE zich in de afgelopen jaren snel heeft ontwikkeld. De adoptie van LTE naar 1 miljard abonnees in zes jaar was minder dan de 10 jaar die nodig was voor W-CDMA-technologie. Volgens de experts laat dit zien hoe belangrijk draadloze datasnelheden zijn geworden, nu mobiele operators agressief 4G-netwerken om de vraag naar capaciteit van consumenten tevreden te houden.

LTE-Subscription-Shares-by-country-2015-vs-2020

Dominante landen
Tot slot blijkt uit het onderzoek dat wereldwijd vijf landen de totale LTE-abonneemarkt beheersen. Deze vijf landen zijn verantwoordelijk voor driekwart van het wereldwijde aantal LTE-abonnees. China is de grootste verantwoordelijke voor de groei. In het laatste kwartaal van 2015 zorgde China voor meer dan de helft van alle nieuwe LTE-abonnees en is verantwoordelijk voor 35 procent van het totaal aantal abonnees. Tot 2020 zal de groei gestaag doorzetten, ook weer door China en de andere BRIC-landen en Indonesië. Deze landen genereren een groei van het aantal LTE-abonnees van meer dan 20 procent.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws