Home > Branchenieuws, Consumenten, Mobiele devices, Mobiele markt, Onderzoek, Smartphones > Digitimes: Huawei gaat smartphonemarkt aanvoeren

Digitimes: Huawei gaat smartphonemarkt aanvoeren

29 januari 2016

De Chinese smartphonefabrikant Huawei gaat de komende jaren de wereldwijde smartphonemarkt aanvoeren. Dit constateren de experts van het Taiwanese Digitimes.

Uit onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat de Chinese smartphonefabrikant dit jaar voor het meeste aantal verscheepte smartphones gaat zorgen. In 2016 gaat deze fabrikant wereldwijd ongeveer 120 miljoen smartphoens afzetten, een toename van 20 procent vergeleken met 2015. Toen gingen er wereldwijd 108 miljoen Huawei-smartphones over de toonbank.

Overige fabrikanten
De experts verwachten dat de afzet van smartphones door andere fabrikanten, in het bijzonder Samsung, Apple en Xiaomi, dit jaar gelijk zullen blijven in vergelijking met het afgelopen jaar. Zo verwachten de specialisten van Digitimes dat de dalende verkoopcijfers van Samsung zullen doorzetten. Voor Apple blijven zij ook aan de conservatieve kant, met een totaal aantal van 220 miljoen iPhones in 2016 of 5 procent minder dan in 2015. Ook publiekslieveling Xiaomi zal dit jaar geen record breken. Deze fabrikant maakt al in een eerder stadium duidelijk dat het in 2016 gaat focussen op een betere concurrentie met zijn smartphones dan het opschroeven van zijn verkoopvolume.

Advertenties