Onderzoek: Nederlanders willen vaker een tweedehands mobiele telefoon

28 januari 2016

Smixs-tweedehands-smartphoneNederlanders staan steeds positiever tegenover het gebruiken van een tweedehands mobiele telefoon. Dit blijkt uit onderzoek van de telecomspecialisten van Telecompaper.

 

Wereldwijd wordt het gebruik van een tweedehands mobiele telefoon normaler, zoals al recent bleek uit onderzoek van Deloitte, maar dus ook in Nederland. Uit het onderzoek van de telecomspecialisten van Telecompaper blijkt dat inmiddels ongeveer de helft, 47 procent,  van het aantal respondenten positiever is gaan staan tegenover het gebruiken van een mobiele telefoon die een of meerdere eigenaren heeft gehad. In 2014 lag dit percentage nog op 42 procent. Sim-only eindgebruikers staan positiever, 51 procent, tegenover een tweedehands mobiele telefoon, dan posypaid-abonnementshouders, 43 procent.

Aanschaf en leeftijd
Eindgebruikers schaffen een tweedehands mobiele telefoon, vaak een smartphone, vaak aan via een mobiele operator. Daarnaast geeft 15 procent aan een tweedehands mobiele telefoon via een bekende aan te schaffen. Vooral mensen tot 50 jaar zijn geïnteresseerd in een tweedehands mobiele telefoon. In de leeftijdscategorie tussen 40 en 49 jaar geldt dit voor een vijfde van de respondenten en voor 11 procent in de leeftijd tussen 60 en 80 jaar.

Advertenties