Juniper Research: Wearables bestaan voorlopig nog vaak uit fitness trackers

27 januari 2016

Fitness-tracker-wristFitness trackers zullen de komende jaren nog de voornaamste wearables blijven en niet smart watches. Dit constateren de experts van Juniper Research in een onderzoek.

 

 

In hun onderzoek stellen de marktexperts dat fitness trackers binnen de markt voor wearables voorlopig nog de meest verkochte draagbare slimme devices blijven. In ieder geval tot en met 2019. Dit ondanks de opkomst van smart watches. Belangrijkste reden hiervoor is dat fitness trackers op dit moment nog veel goedkoper zijn dan smart watches en veel meer gebruiksmogelijkheden hebben. De integratie van fitness wearables in kleren en de adotie van deze technologie door professionele sporters draagt daaraan veder bij, aldus het onderzoek. De experts van Juniper Research geven wel aan dat de scheidslijn tussen een fitness tracker en de specifieke eigenschappen van smart watches aan het vervagen zijn. Fitness trackers krijgen steeds meer notficatietoepassingen.

Toekomst overige toepassingen
Hoewel fitness trackers voorlopig dus nog de meerderheid van het aantal slimme wearables zijn, constateren de experts van Juniper Research wel dat tegen het einde van 2019 het aantal eindgebruikers van een smart watch hoger zal zijn. Zij verwachten dat er over drie jaar wereldwijd meer dan 130 miljoen mensen een smart watch gebruiken tegen ongeveer 110 miljoen een fitness tracker. Wat betreft slimme draagbare toepassingen voor gezondheidstoepassingen voorspellen de experts dat deze nog zullen achterlopen. De hoge prijs van speciale healthcare wearables en de afhankelijkheid van deze devices van smartphones, houden een echte doorbraak nog tegen.

Advertenties