Home > Branchenieuws > Onderzoek: Google verdient goed aan Android

Onderzoek: Google verdient goed aan Android

26 januari 2016

Android_800_thumb800Het mobiele besturingssysteem Android spekt de kas van zoekgigant Google flink. Dit blijkt uit recent onderzoek van Oracle waarover financiële nieuwsdienst Bloomberg bericht.

 

 

Volgens het onderzoek van de softwareleverancier blijkt het mobiele besturingssysteem ongeveer een omzet van 31 miljard dollar op te leveren. In totaal maakte Google ongeveer 22 miljard dollar winst met het mobiele besturingssysteem. De zoekgigant maakt met Android op twee manieren winst: ten eerste door het laten zien van mobiele advertenties en ten tweede via de Google Play-store. Ook ontdekte Oracle dat Google Apple in 2014 een flink bedrag heeft betaald om de standaard zoekfunctionaliteit binnen iOS te worden.

Rechtszaak
Oracle heeft de omzetgegevens van Google onderzocht om te gebruiken in een rechtszaak die het tegen de zoekgigant voert. De softwareleverancier beschuldigt Google ervan elementen van Java in Android te hebben opgenomen om het mobiele besturingssysteem eerder dan iOS op de markt te brengen. Oracle heeft voor het gebruik van deze software-onderdelen nooit genoegdoening ontvangen.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws