ABI Research: Zakelijke mobiele datadiensten groeit komende jaren sterk

26 januari 2016

AED1449649604_485_news_slideshow_image_28x285De omzet uit zakelijke mobiele datadiensten zit de komende vier jaar, tot 2020, flink in de lift. Dit constateren de marktexperts van ABI Research in een onderzoek. De opkomst van het Internet of Things (IoT) helpt hierbij zeer.

 

Uit het onderzoek van de marktexperts blijkt onder meer dat de omzet uit zakelijke mobiele datadiensten de komende vier jaar alleen maar blijft groeien. Tegen 2020 zal dit marktsegment een totale waarde van ongeveer 200 miljard dollar hebben. De Noord-Amerikaanse regio genereert nog steeds de meeste zakelijke mobiele omzet als het gaat om zakelijke mobiel telefonie, -data, messaging, abonnementen, mobiele breedband, bedrijfszakelijke apps en enterprise mobility management. Vanaf volgend jaar, 2017, zal echter de regio Azie de rol van Noord-Amerika als grootste zakelijke mobiele markt gaan overnemen.

Meer kansen
Mobiele operators erkennen dat werknemers steeds mee afhankelijk van hun smartphones worden in de dagelijkse praktijk. Mobiele operators zien daarom steeds meer kansen om deze werknemers te steunen met diensten en om de meeste waarde uit deze diensten te halen. Mobiele operators richten zich daarom in het zakelijke smartphonesegment steeds meer op advies over devices en apps en leveren steeds meer diensten rondom device management en functionaliteit.

Belangrijke rol voor IoT
De onderzoekers signaleren dat mobiele operators steeds vaker een belangrijke rol gaan spelen bij de Internet of Things (IoT)-ambities van hun zakelijke eindgebruikers. Zeker als het hierbij gaat om het zo goed mogelijk inzetten van mobiele telefonie- en dataverbindingen binnen een IoT-omgeving. Operators die zich de komende jaren flink op het IoT en op M2M richten kunnen, aldus de onderzoekers van ABI Research, hiervan goed profiteren. Andere belangrijke diensten waarbij mobiele operators hun zakelijke eindgebruikers in de nabije toekomst goed van dienst kunnen zijn, zijn onder meer beveiliging  voor smartphones, dataverkeer en apps en het helpen van zakelijke eindgebruikers bij het veilig gebruik van mobiele toepassingen.

Advertenties