Home > Branchenieuws, Consumenten, Mobiele devices, Mobiele markt, Onderzoek, Opkomende markten, Tablets > Tabletmarkt blijft komende jaren zorgenkindje

Tabletmarkt blijft komende jaren zorgenkindje

21 januari 2016

tablet2De wereldwijde tabletmarkt blijft de komende vier jaar nog een zorgenkindje met slechts beperkte groei. Dit stellen de markspecialisten van ABI Research.

 

 

Volgens onderzoek van de marktspecialsiten groeit de wereldwijde tabletmarkt tot 2020 jaarlijks met 3 procent. Zij verwachten dat er 2020 in totaal wereldwijd meer 156 miljoen tablets van gevestigde merken over de toonbank gaan. Ook de omzet aan tablets neemt af. In 2015 bedroeg de totale omzet aan tablets 55 miljard dollar. In 2014 was dit nog 68 miljoen. Voor dit jaar verwachten zij dat de omzet niet gaat stijgen.

Oorzaken
De experts stellen dat de belangrijkste oorzaak van de tegenvallende tabeltmarkt moet worden gezocht bij de eindgebruikers. In ontwikkelde markten verouderen nieuw aangeschafte tablets sneller dan voorheen, maar eindgebruikers gaan niet meteen over op vervangende aankopen. Ook worden er steeds minder nieuwe modellen gelanceerd in opkomende markten.

Advertenties