Deloitte: VoLTE- en VoWiFi vaker onderdeel van diensten mobiele operators

21 januari 2016

volte_logoVoLTE of VoWIFI gaat steeds meer een onderdeel vormen van het dienstenanbod van mobiele operators. Dit blijkt uit recente voorspellingen van accountants- en consultancyorganisatie Deloitte.

 

Uit de resultaten van het onderzoek blijkt onder meer dat de experts verwachten dat aan het eind van dit jaar ongeveer 100 mobiele operators wereldwijd op zijn minst een packet-gebaseerde mobiele telefoniedienst aanbieden. Dit is twee keer zoveel als in heel 2015. De specialisten verwachte dat er aan het eind van 2016 wereldwijd ongeveer 300 miljoen gebruikers zijn van VoLTE of VoWiFi. Dit is twee keer zoveel als aan het begin van dit jaar en vijf keer zoveel dan in heel 2015.

Schermafbeelding 2016-01-20 om 11.36.33

Belangrijkste redenen
De experts geven aan dat de belangrijkste reden voor mobiele operators om VoLTE en VoWiFi uit te rollen het vergrote van netwerkcapaciteit is. Ook willen zij zo het bereik van hun telefoniediensten vergroten. Met VoLTE kunnen mobiele operators bijvoorbeeld het 2G- 3G-verkeer offloaden naar LTE. Hierdoor kunnen zij weer beter gebruik maken van het vrijgekomen spectrum en dit inzetten voor dataverkeer. VoWiFi geeft bijvoorbeeld weer betere dekking binnen gebouwen waardoor het aantal blackspots, met geen of nauwelijks mobiel bereik in een gebouw of woning, afneemt. Voor de meeste operators blijven diensten met toegevoegde waarde die VoLTE en VoWiFi ook kunnen bieden, nog iets voor op de langere termijn, aldus de onderzoekers van Deloitte.

Advertenties