Home > Branchenieuws > IoT belangrijke katalysator voor omzet consumententechnologie

IoT belangrijke katalysator voor omzet consumententechnologie

19 januari 2016

iot-618x336De opkomst van het Internet of Things (IoT) gaat de omzet van de consumententechnlogiesector flink omhoog jagen. Dit stelt de branchevereniging voor de consumententechnologiesector in de Verenigde Staten, de Consumer Technology Association (CTA), in een onderzoek. In 2016 gaat de omzet naar recordhoogte.

Uit het onderzoek van de Amerikaanse brancheorganisatie  blijkt dat het Internet of Things (IoT) en aanverwante innovatieve producten als wearables, virtual reality-toepassingen en drones dit jaar de belangrijkste aanjagers voor de consumententechnologiesetor vormen. Dit ondanks dat de verkoop van meer traditionele producten, zoals smartphones tablets televisies en laptops, ten voor zijn nog 51 procent van de totale verkoop aan consumententechnologie in de Verenigde Staten voor zijn rekening zal nemen, zijn juist IoT-toepassingen en de andere revolutionaire producten de echte motor achter de verkoop. De experts verwachten dat in 2016 in de Verenigde Staten de totale omzet uit consumententechnologie een totaal bedrag gaat bereiken van 287 miljard dollar.

Redenen
Als belangrijkste reden voor de sterke plek die IoT- en aanverwante producten dit jaar op de Amerikaanse markt gaan innemen, geven de branche-experts aan dat deze producten juiste echt de levens van consumenten gaan veranderen. Vanaf dit jaar kunnen consumenten, n er meer devices met elkaar worden verbonden, hun leven inrichten op een manier doe tot nu toe niet mogelijk was, aldus de brancheorganisatie. Doordat hoogwaardige technologie steeds meer en vooral goedkoper beschikbaar komt, kunnen consumenten hun veiligheid, productiviteit en hun entertainment steeds meer verbeteren. De overige apparatuur, vooral de tablets, de televisies, pc’s en laptops hebben, aldus de CTA, veel te lijden van agressieve concurrentie, langere vervangingscycli en disruptive technologie. Dit zorgt ervoor dat verouderde apparatuur veel meer financiële problemen geeft voor deze segmenten in de Amerikaanse consumententechnologiesector.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws