Ondezoek: Markt voor smart watches gedomineerd door Apple

15 januari 2016

apple-watch-0De wereldwijde markt voor smart watches is binnen een jaar gedomineerd door de Apple Watch. Dit blijkt uit onderzoek van de marktexperts van Juniper Research.

 

Uit het onderzoek van de marktonderzoekers blijkt dat Apple, hoewel pas sinds april 2015 echt actief met smart watches, aan het einde van vorig jaar een marktaandeel van 52 procent had op de wereldwijde markt voor smart watches. Smart watches op basis van Android doen het veel minder, Android Gear heeft een marktaandeel van minder dan 10 procent. Ook de smart watches van Samsung op basis van het eigen mobiele besturingssysteem Tizen doen het nog niet erg goed. Smart watches met beperkte functionaliteit en eigen besturingssystemen doen het beter, aldus Juniper Research.

Moeilijke markt
Opvallend is dat de marktonderzoekers constateren dat de markt voor smart watches eigenlijk nog erg klein is omdat het algemene publiek nog niet erg weet wat met smart watches kan worden gedaan. In de ogen van de specialisten van Juniper Research zijn smart watches nu een device-categorie die op een markt wacht. Het is volgens hen nu aan de consumenten om deze markt te omarmen. Wel geven de experts aan dat, wanneer consumenten de smart watch omarmen, het ecosysteem snel zal gaan groeien.

Advertenties