Markt voor mobiele indoor-dekking groeit

13 januari 2016

radiopokr_03De wereldwijde markt voor mobiele indoor-netwerktoepassingen neemt nog steeds toe. Dit constateren de marktexperts van ABI Research in een onderzoek.

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat de markt voor mobiele indoor-netwerktoepassingen de komende vier jaar gaat verdubbelen. Tegen 20120 verwachten zij voor dit marktsegment een totale omzet van 9 miljard dollar. De experts verwachten dat de meeste netwerkapparatuur in verschillende types instellingen zal worden geïmplementeerd. De belangrijkste sectoren zijn, volgens de experts, sportinstellingen als stadions, de transportsector en de gezondheidszorg. Op een tweede plan komen winkelcentra en de hospitality-sector.

Regio’s

De onderzoekers van ABI Research geve aan dat in de periode 2016-2020 Noord-Amerika de leidende regio wordt als het gaat om uitgaven aan mobiele indoordekking. Deze regio zal ongeveer de helft van de markt voor zijn rekening nemen, gevolgd door Azië–Pacific en de Europese regio’s. De Aziatische regio is echter de snelstgroeiende markt voor dit soort toepassingen, vooral door China.

Advertenties