Mondiale vaste breedbandabonnees blijven toenemen


12 januari 2016

router1Het aantal mondiale vaste breedbandabonnees blijft groeien. Dit valt op te maken uit recent kwartaalonderzoek van breedbandonderzoeker Point-Topic.

 

 

Uit het onderzoek blijkt dat in het derde kwartaal van 2015 wereldwijd het aantal vaste breedbandabonnees met 1,36 procent groeide ten opzichte van Q2 2015. In totaal waren er aan het eind van dit kwartaal mondiaal bijna 740 miljoen abonnees van vaste breedband. De groei van het wereldwijde aantal vaste breedbandabonnees is vooral te danken aan opkomende markt. Het gaat hierbij om de regio’s Azië, Afrika en Latijns-Amerika.

chart

FttH in de lift
Uit het rapport van de breedbandonderzoekers blijkt ook dat op het gebeid van technologie FttH het snelst groeit. Inmiddels is FttH of glasvezel  kabel voorbij gestreefd als de meest gebruikte breedbandtechnologie qua aantallen eindgebruikers. In het derde kwartaal van vorig jaar groeide het aantal FttH-eindgebruikers met 57 procent vergeleken met dezelfde periode in 2014. Tot slot noteren de experts ook dat op glasvezelgebied China wereldwijd de meest groeiende markt is. Andere sterk groeiende glasvezelmarkten waren volgens Point-Topic de Verenigde Staten en Canada.

Advertenties