Home > Branchenieuws > Aantal verscheepte WiFi-devices neeemt in 2016 weer toe

Aantal verscheepte WiFi-devices neeemt in 2016 weer toe

11 januari 2016

wifiHet totale wereldwijde aantal WiFi-devices dat over de toonbank gaat, groeit ook dit jaar weer aardig door. Dit stelt WiFi-brancheorganisatie WiFi Alliance in een recent onderzoek. Om deze devices te ondersteunen worden ook de beschikbare WiFi-technologieën verder uitgebreid.

 

Uit het rapport van de brancheorganisatie blijkt dat tot nu toe wereldwijd 12 miljard devices met WiFi-capaciteit over de toonbank zijn gegaan. Aan het eind van dit jaar, 2016, groeit dit aantal door naar meer dan 15 miljard. Een groei van 3 miljard devices alleen al dit jaar dus. Volgens de onderzoekers neemt ook het aantal WiFi-devices dat geschikt is voor meerdere frequenties, de 2.4 en 2.5 GHz-frequenties steeds meer toe.

Uitbreiding van technologie
Om gelijke tred te houden met de groei van het aantal verscheepte WiFi-devices, plant de WiFi Alliance dit jaar een verdere uitbreiding van technologieën die de werking van WiFi, vooral indoor, moeten bevorderen. Het gaat hierbij om WiFi 802.11ac-toepassingen, zoals meer kanalen en het gebruik van multi-user MIMO-toepassingen, voor betere verbindingen met thuisrouters. Ook wordt multi-gigabit inroom-connectiviteit, WiGig gelanceerd. Deze verbindingscapaciteit maakt het mogelijk om bijvoorbeeld meerdere 4K-videostreams te kunnen streamen. Ook komt er een programma voor WiFi-location die het mogelijk maakt om innovatieve apps te gebruiken die gebruikmaken van locatiedata. Tot slot is onlangs de WiFi HaLow-standaard geïntroduceerd voor Internet of Things (IoT)-toepassingen.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws