WiFi Alliance komt met standaard voor low power WiFi

7 januari 2016

WFA525440121Brancheorganisatie WiFi Alliance heeft een nieuwe standaard vastgesteld voor low power WiFi-toepassingen; HaLow.

 

De nieuwe standaard van de WiFi-brancheorganisatie gebruikt het 900 MHz-spectrum en de recent vastgestelde  802.11ah-standaard voor WiFi-toepassingen die niet zoveel energie vergen. Het gaat hierbij vooral om het faciliteren van een WiFi-standaard voor toepassingen van het Interent of Things (IoT) binnen woonomgevingen. Deze toepassingen hebben vaak minder stroom nodig om te functioneren. Naast een stroombesparing zorgt de WiFi HaLow-standaard voor verder bereik. Het is nog niet bekend wanneer de eerste toepassingen met de WiFi HaLow-technologie op de markt komen.

Alternatief voor LTE
Volgens de WiFi Alliance zorgt de nieuwe standaard ervoor dat steeds meer devices, van smart watches tot grootschalige industriële toepassingen, gebruik kunnen maken van de WiFi-toepassingen. Dit betekent in feite dat ieder WiFi-device, mits voorzien van een WiFi-chip die de standaard accepteert, de technologie kan gebruiken. De komst van de 802.11ah-standaard zorgt er tevens voor dat WiFi sterker gaat concurreren met LTE-U. Hierdoor verdwijnt bij belanghebbenden binnen de WiFi-industrie de angst dat bandbreedte en spectrum steeds vaker door mobiele netwerktechnologieën wordt gekaapt. Zeker nu de ontwikkeling naar 5G langzaam op stoom komt.

Advertenties