Reggefiber: Connected home, video en remote service belangrijk in 2016

7 januari 2016

tumblr_inline_nid0hpU0pu1r96zy9Volgens KPN-glasvezeldochter Reggefiber staat 2016 op internetgebied in het teken van drie belangrijke trends; het connected home, de opkomst van video en de groei van service op afstand.

 

Volgens de glasvezelaanbieder zorgt de sterke internetpenetratie in Nederland ervoor dat steeds meer nieuwe diensten mogelijk worden. Het onderzoek onderscheidt daarom in 2016 drie belangrijke trends: In de eerste plaats is dat de opkomst van het met internet verbonden huis; de connected home. Ongeveer de helft van de Nederlanders verwacht dat in de komende jaren, te beginnen in 2016, steeds meer apparaten binnenshuis op het internet worden aangesloten. Dit jaar wordt het met het internet verbonden huis echt bereikbaar voor het grote publiek, onder meer door dat bijvoorbeeld energieleveranciers steeds vaker slimme thermostaten aanbieden en bijvoorbeeld ook wasmachines steeds vaker over slimme sensoren beschikken.

Groei van video
Een tweede belangrijke trend die Reggefiber signaleert voor dit jaar is de verdere groei van video. Naast een blijvende toename van het gebruik van streamingdiensten, zien de onderzoekers ook een groei van professionele en persoonlijke videocontent in 2016. Daarnaast wordt de trend dat consumenten video gaan kijken op het moment wanneer zij willen en vanaf elk device zij maar willen.

Dienstverlening op afstand
Als derde en laatste belangrijke trend voor 2016 signaleert Reggefiber dat dienstverlening op afstand, via online technologie, steeds meer mainstream gaat worden. In steeds meer sectoren, vooral in de gezondheidszorg en het onderwijs, gaat service op afstand steeds meer vaste voet aan de grond krijgen. De specialisten stellen dat diensten op afstand via het internet binnen de gezondheidszorg de bezuinigingen in deze sector deels kunnen opvangen door de zelfstandigheid van patiënten te stimuleren en instellingen kunnen met behulp van technologie alternatieve oplossingen zoeken. Ongeveer een derde van de Nederlanders verwacht, volgens Reggefiber, digitale zorg te gaan gebruiken. Ook het onderwijs ziet de opkomst van online digitale technologie sterk stijgen. Bijna 70 procent van de Nederlanders verwacht uiteindelijk dat leren op afstand de toekomst is.

Advertenties