Simkaartindustrie zit in de lift

6 januari 2016

SIM-kaartenDe wereldwijde simkaartindustrie zit nog steeds in de lift. Dit constateren de marktexperts van ABI Research in een onderzoek. Vooral het verscheepte aantal 4G- en 3G-simkaarten groeit.

 

De marktspecialisten constateren in hun onderzoek () dat in 2015 ongeveer 5,4 miljard simkaarten over de toonbank zijn gegaan. Dit is een groei van 4 procent ten opzichte van 2014. Een sterke groei valt waar te nemen van het aantal specifieke 4G- en 3G-simkaarten. Het aantal verscheepte 4G-simkaarten steeg in 2015 met maar liefst 109 procent. Het aantal 3G-simkaarten nam met 12 procent toe. Het mondiale aantal 2G-simkaarten dat over de toonbank nam, verwacht, het afgelopen jaar af met 14 procent.

NFC lijkt langste tijd te hebben gehad
Uit het onderzoek van ABI Research blijkt ook dat simkaarten met NFC-capaciteit voor mobiele betalingen hun langste tijd te hebben gehad. In 2015 steeg het aantal verscheepte simkaarten met NFC weliswaar wel met 21 procent naar een totaal van 204 miljoen stuks, maar dat is flink minder dan de toename van 120 procent die in 2014 werd gerealiseerd. Voor de toekomst voorspellen de experts dus dat dit aantal verder blijft afnemen. Fabrikanten van devices, met Apple als leider door Apple Pay, gaan steeds vaker het beveiligingselement direct integreren in het device. Hierdoor is een simkaart met NFC en de technologie niet meer nodig. Als vervanger voor NFC zien de specialisten nog wel dat het aantal simkaarten met specifieke M2M-technologie zal gaan toenemen.

Advertenties