Home > Branchenieuws > Datatoegang belangrijkste obstakel bij mobiele app-ontwikkeling

Datatoegang belangrijkste obstakel bij mobiele app-ontwikkeling

5 januari 2016

2015-15-December-app storeHet goed toegang krijgen tot backend data is voor veel ontwikkelaars het belangrijkste obstakel bij het ontwikkelen van mobiele apps. Dit stelt een onderzoek van mobiele app-specialist Appcelerator.

 

 

Uit het onderzoek van de app-specialist blijkt dat veel ontwikkelaars van mobiele in hun ontwikkelproces aanlopen tegen het regelen van een goede app-toegang tot backend data. Ongeveer 75 procent van de 5.778 respondenten geeft aan dat dit op dit moment voor hen de grootste uitdaging is in hun ontwikkelproces. Daarnaast geeft 40,5 procent van de respondenten aan dat zij tussen een kwart tot de helft van hun ontwikkeltijd nodig hebben voor het realiseren van een goede backend datatoegang in hun mobiele apps. Veder heeft 34,1 procent minstens de helft van hun ontwikkeltijd nodig voor het integreren van backend data en –toepassingen in hun apps in ontwikkeling.

 

2015-15-December-Appcelerator IDC

Ontwikkelingssnelheden
De onderzoekers keken in hun onderzoek ook hoe snel mobiele apps worden ontwikkeld. Hierbij maken ze onderscheid tussen ‘leaders’ en ‘leggards’. Uit het rapport blijkt dat app-ontwikkelaars die zich als leader zien, geeft 42,6 procent aan een wekelijkse tot tweewekelijkse release cyclus te hebben van hun mobiele apps. Slechts 9,5 procent van de leggards geeft dezelfde release cyclus aan. Ook gebruikt 75,5 procent van de leaders cloudgebaseerde Mobile Backeend-as-as-Service (MBaaS)-capaciteit voor hun mobiele apps. Voor leggards is dit percentage 28,4 procent.

Voorspelingen 2016

Tot slot doen de onderzoekers nog enkele voorspellingen voor dit jaar. In de eerste plaats zullen ontwikkelaars steeds meer mobiele apps voor smart homes gaan ontwikkelen. Van de respondenten geeft60 procent aan hierin geïnteresseerd te zijn. Daarnaast hebben app-ontwikkelaars een verminderde interesse in het ontwikkelen van apps voor Apple TV. Interesse voor het ontwikkelen van speciale apps voor de Apple Watch nemen echter toe.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws