Mobiele handsetmarkt naar 2 miljard verkochte devices


4 januari 2016

iphone-410324_640-300x200De wereldwijde mobiele handsetmarkt groeit in 2016 naar een totaal van ongeveer 2 miljard verkochte devices. Dit constateren de marktexperts van ABI Research.

 

Volgens het onderzoek van de marktspecialisten gaan er wereldwijd in 2016 ongeveer 2 miljard mobiele handsets over de toonbank. De experts stellen dat dit, ruim geschat, neerkomt op een device voor iedere persoon op deze planeet. Belangrijke oorzaken van de groei van het aantal verkochte devices zijn vier belangrijke factoren. In de eerste plaats is dit de groei van de penetratie van het aantal mobiele abonnementen in opkomende markten. Een tweede belangrijke factor is de dalende prijs van smartphones en, in de derde plaats, de switch naar LTE in ontwikkelde markten. Tot slot, op de vierde plaats, komt de groei van de belangrijke mobiele platforms; in het bijzonder Android.

Markt leveranciers verandert
Uit het onderzoek blijkt tevens dat de marktaandelen van leveranciers aan het veranderen is. Waar tot dit jaar de top vijf merken ongeveer 80 procent van de markt in handen hadden, zal dit in 2016 dalen naar rond de 50 procent. Regionale merken, vooral in Azie, zullen steeds meer marktaandeel gaan afsnoepen van de mondiale gangbare merken, zo besluiten de marktspecialisten.

Advertenties