Komende jaren spectaculaire groei aantal mobiele M2M-abonnees

31 december 2015

m2m-simcityHet aantal mobiele M2M-abonnees gaat de wereldwijd de komende zes jaar spectaculair groeien. Dit stellen de marktexperts van Berg Insight in een recent rapport. Daarnaast verandert ook de mobiele technologie voor dit soort toepassingen.

 

Uit het onderzoek van de marktspecialisten blijkt dat het mondiale aantal eindgebruikers van draadloze, dus mobiele, M2M-abonnees dit jaar met 23 procent is gegroeid naar een totaal van 265,2 miljoen. De regio Oost- Azië voerde de markt aan met in totaal 90,4 miljoen eindgebruikers, gevolgd door West-Europa en Noord-Amerika met respectievelijk 59 miljoen en 52,5 miljoen mobiele M2M-eindgebruikers. De experts verwachten dat dit segment de komende vier jaar, tussen 2016 en 2020, jaarlijks zal toenemen met 22,9 procent. Het magische aantal van meer dan 1 miljard mobiele eindgebruikers verwacht Berg Insight in 2022. Mobiele aanbieders van mobiele M2M-diensten zullen hiervan erg gaan profiteren en hun omzet uit dit soort diensten zien stijgen, concludeert het rapport verder.

Veranderende mobiele technologie
Naast een groei van het aantal eindgebruikers verwachten de experts ook dat de gebruikte mobiele technologie voor M2M flink gaat veranderen. De specialisten geven in hun onderzoek aan dat, aangezien 2G-netwerken langzaam uit roulatie worden genomen en vervangen worden door 4G-netwerken, m2M-toepassingen steeds meer geschikt worden gemaakt voor LTE. Via 4G/LTE kunnen veel mobiele deviecs worden aangesloten en vergen verder laag datagebruik. De onderzoekers van Berg Insight geven daarnaast aan dat ook de komst van een nieuwe mondiale standaard voor low power draadloze communicatie via mobiele netwerken. De nieuwe NB-IoT standaard werd aan het eind van dit jaar geaccepteerd door 3GPP en wordt ondergebracht in de 3GPP Release 13 in januari van 2016.

Advertenties