Home > Branchenieuws, Breedband, CAPEX, Clouddiensten, Consumenten, Internet, Onderzoek, OPEX, Telecomkosten, Telecomstandaarden, Vast breedbandinternet > Gevirtualiseerde thuisrouters kunnen operators veel kosten besparen

Gevirtualiseerde thuisrouters kunnen operators veel kosten besparen

28 december 2015

CloudComputingDoor thuisrouters te virtualiseren kunnen operators veel operationele kosten besparen. Dit blijkt uit een onderzoek van de experts van Bell Labs, het onderzoekscentrum van Alcatel-Lucent.

 

Het einde van de klassieke router in de thuisomgeving is in zicht. Volgens het onderzoek van Bell Labs nemen de operationele kosten van operators steeds meer toe door het verhogen van de toegangsinternetsnelheden. Hierdoor neemt ook de capaciteit en de complexiteit van de thuisrouters bij de eindgebruikers toe. Dit  vergroot ook de kans op supportproblemen bij deze eindgebruikers, zodat de kosten voor de operators nog meer oplopen. Met het leveren van gevirtualiseerde residential gateways, dus de door de thuisrouter in het datacenter te plaatsen, kunnen de operators aldus de experts wel 40 procent aan kosten besparen.

Lees meer hier.

Advertenties