Home > Branchenieuws, Hosted Telefonie, Omzet, Onderzoek, Telecomstandaarden, Unified Communications, Vaste telefonie, VoIP, Zakelijke markt > Mondiale zakelijke vaste telefoniemarkt groeit nog steeds

Mondiale zakelijke vaste telefoniemarkt groeit nog steeds

22 december 2015

vaste_telefonie_st_1972679qDe wereldwijde markt voor zakelijke vaste telefonie neemt nog steeds toe. Dit constateren de marktexperts van IHS-Infonetics in hun kwartaalonderzoek over het derde kwartaal van dit jaar. Zij constateren wel dat  de omzet fluctueert.

 

 

Uit het kwartaalonderzoek over Q3 2015 van de marktexperts blijkt dat de mondiale markt voor zakelijke vaste telefonie, inclusief de pure IP-, hybride en TDM PBX-markt, in de onderzochte periode De totale zakelijke vaste telefoniemarkt steeg met 3,9 procent naar een totale omzet van 1,6 miljard dollar. Het aantal mondiaal verkochte Unified Communications (UC)-toepassingen steeg met 5,4 procent in Q3 2015. De PBX-markt daalde, vergeleken met dezelfde periode in 2014, met 7 procent. De markt voor UC-toepassingen bleef in het afgelopen kwartaal gelijk met die van een jaar eerder. De komende vijf jaar, tussen 2014 en 2019, daalt de wereldwijde PBX-markt met 0,1 procent naar een totale omzet van 6,9 miljard dollar in 2019.

Fluctuatie van de markt
De marktexperts geven aan dat zij wel veel fluctuatie zien in de omzet van afzonderlijke marktsegmenten. De oorzaak hiervan ligt, aldus de specialisten van IHS-Infonetics Research in het feit dat grote zakelijke ondernemingen steeds vaker hun vaste telefonie afnemen via een contract, gemiddeld voor drie tot vijf jaar. Zelf investeren zij niet meer in apparatuur. Leveranciers melden de verkochte PBX- en UC-licenties direct, maar melden pas veel later de omzet die zij eruit halen. Daardoor zijn er per kwartaal veel fluctuaties in de afzonderlijke marktsegmenten. Cisco was in Q3 2015 marktleider in het PBX-segment, Microsoft in het UC-segment.

Advertenties