IHS-Infonetics: Markt voor small cells blijft groeien

21 december 2015

SmallCellDeployment(1)De markt voor small cells zit de komende vijf jaar nog steeds in de lift. Dit constateren de marktexperts van IHS-Infonetics Research in een onderzoek naar dit marktsegment.

 

 

Uit de onderzoeksgegevens van de marktexperts blijkt dat de uitgaven aan small cell-toepassingen door mobiele operators in de komende vijf jaar, tussen 2015 en 2019, zullen groeien naar 6,5 miljard dollar. Vooral zal de markt sterk gaan toenemen vanaf 2017, wanneer de grens van 1,7 miljard dollar aan uitgaven wordt overschreden. In 2015 begint de echte uitrol van smart cells, aldus de experts.

2015-IHS-Infonetics-Small-Cell-Mobile-Backhaul-Market-Forecast-2nd-Edition-Chart

Specifieke marktsegmenten
De onderzoekers keken vanzelfsprekend ook naar de ontwikkeling van de diverse marktsegmenten binnen de small cell-markt. Binnen de markt draait het nog steeds vooral om de uitrol en implementatie van small cells in indoor-omgevingen. Dit komt vooral doordat gebouwen en publieke instellingen vaak grote problemen hebben met de traditionele mobiele dekking. De markt voor backhaul-toepassingen via small cells neemt dit jaar flink toe. Ten opzichte van 2014 groeit dit marktsegment met 143 procent. Dit jaar verwachten de experts in totaal 75.000 backhaul-verbindingen via small cells. In 2019 moeten dit er 960.000 zijn. Point-to-Point microwave-oplossingen zullen dit jaar iets minder dan een derde van de small cell backhaul-marktomzet vormen. Van alle categorieën is dit de hoogste, aldus de specialisten van IHS-Infonetics Research.

Advertenties