Home > Branchenieuws > VoLTE groeit wereldwijd gestaag

VoLTE groeit wereldwijd gestaag

18 december 2015

37930_1_iphone_could_support_t_mobile_volte_but_may_not_get_supportHet aantal mobiele operators dat VoLTE als dienst aan eindgebruikers aanbiedt groeit gestaag. Dit concluderen de specialisten van branchevereniging Global Mobile Suppliers Association (GSA) in een recent onderzoek.

Uit het onderzoek van de branchevereniging blijkt dat op dit moment mondiaal 40 mobiele operators in 28 landen een commercieel VOLTE-netwerk actief hebben. Dit is een flinke groei in vergelijking met 10 maande geleden, vinden de onderzoekers. In februari van dit jaar lag het aantal gelanceerde VoLTE-netwerken nog op 16. Daarnaast investeren op dit moment in totaal 111 operators in 52 landen inde uitrol van VoLTE-diensten. Daarnaast hebben fabrikanten aangekondigd dat er snel 246 VoLTE-geschikte devices, waaronder 224 smartphones, op de markt komen.

Overige diensten
Het onderzoek geeft tevens aan dat naast de 40 VoLTE-netwerken, er inmiddels ook 110 netwerken in 87 landen actief zijn die eindgebruikers met behulp van W-AMR-technologie mobiele HD Voice-diensten aanbieden. Daarnaast zijn er nu wereldwijd ongeveer 1 miljard LTE-abonnees. Dit is 1 op de 8 van alle mondiale abonnementen.

Advertenties
Categorieën:Branchenieuws